KLM komt met app voor in-flight entertainment, begint met kranten

KLM Media app

Lekker aan boord een krantje lezen zal voor passagiers van KLM nooit meer hetzelfde zijn. Voortaan lees je je krant namelijk op je tablet of smartphone. Via de speciale app KLM Media kun je voortaan vanaf 30 uur voor vertrek van je vlucht kranten downloaden. Alle passagiers kunnen dit, maar het aanbod is afhankelijk van je reisklasse en je niveau binnen het frequentflyer-programma van KLM.

Op dit moment zitten er 13 kranten in de app, waaronder vier Nederlandse: De Telegraaf, Financieele Dagblad, Volkskrant and Trouw. Ook bekende internationale titels als Le Monde, Wall Street Journal, New York Times en Die Welt zitten er in. Het aanbod wordt later uitgebreid.

Zowel bij Europese als intercontinentale vluchten kun je van de dienst gebruik maken. Een nadeel is wel dat je je kranten vooraf moet downloaden, omdat veel vluchten van KLM nog geen wifi aan boord hebben.

KLM Media app

Series en films

Het aanbieden van kranten via de app is slechts het begin. “We onderzoeken of de app kan worden uitgebreid tot een volledige entertainment app met bijvoorbeeld ook films en series”, laat Ryanne van der Eijk, Senior Vice President Customer Experience KLM, weten.

In het buitenland bieden sommige luchtvaartmaatschappijen dit al aan. De series en films staan op een server aan boord van het vliegtuig en kun je vervolgens ‘lokaal’ streamen naar je smartphone of tablet via wifi, in plaats van naar het entertainmentsysteem. Op die manier kunnen luchtvaartmaatschappijen ook op korte vluchten zonder entertainmentsysteem in de stoelen series en films aanbieden. Onder meer Delta, de Amerikaanse partner van KLM, biedt dit al aan.

De KLM Media app is gratis te downloaden voor iOS en Android.