Komt Apple Pay nu dan toch echt naar Nederland?

Al jaren komen er af en aan geruchten langs dat Apple Pay eindelijk naar Nederland komt. Maar tot nu toe bleek dat steeds niet het geval. Toch is er weer een sprankje hoop verschenen: Apple zelf hint nu op de komst van de contactloze betaaldienst naar Nederland. Dat ontdekte iPhoned.

Op een ontwikkelaarspagina staat nu ondersteuning voor het toevoegen van een Nederlandstalige Apple Pay-donatieknop.Met de knop kunnen mensen doneren via de betaaldienst. Ook legt Apple uit hoe je de knop aan een website kunt toevoegen. Daarbij moet je onder meer een taal kiezen waarin de knop beschikbaar wordt, waarbij Nederlands een optie is.

Ook staan er een aantal landen in het menu waar de betaaldienst al wel beschikbaar is. Daardoor lijkt het dat de dienst nu ook eindelijk naar Nederland gaat komen.

Apple Pay

Apple Pay is een dienst van Apple waarmee je een betaalkaart kunt koppelen. Vervolgens kun je met je iPhone of Apple Watch contactloos betalen, door het apparaat tegen een betaalterminal te houden. De dienst bestaat sinds 2014 en is sindsdien naar diverse landen uitgebreid.

Nederland behoort vooralsnog niet tot die landen. Wel konden Bunq-gebruikers de dienst via een omweg instellen, door de regio op Spanje of Italië te zetten. Die ondersteuning werd later geblokkeerd. Wanneer de dienst officieel naar Nederland komt, is onbekend.