Komt er een tweede seizoen van Fallout? Dit is wat we weten

Fallout

De wereld is weer een hitserie rijker: vorige week verscheen het eerste seizoen van Fallout op Amazon Prime. Wie de serie al gezien heeft, weet: het verhaal is nog niet afgelopen. Daarmee komt een belangrijke vraag naar boven: komt er een tweede seizoen?

Fallout is gebaseerd op de gelijknamige game-serie. We horen je al denken: “Verfilmingen van games zijn vaak toch vreselijk?” In veel gevallen is het antwoord helaas ‘ja’  – we zijn verfilmingen als die van Assassin’s Creed, Super Mario Brosuit 1993 en Far Cry nog niet vergeten. Maar de laatste tijd verschijnen er ook steeds meer goede verfilmingen van games en Fallout blijkt daar zeker één van te zijn. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie zelfs een 94% score op basis van recensies en 88% van het publiek.

De serie volgt drie verschillende personages die leven in een postapocalyptisch Amerika. 200 jaar eerder zijn er namelijk diverse nucleaire bommen gevallen, waardoor de wereld zeker niet meer is zoals hij was. Allereerst is er Lucy, die tot nu toe in een vault woonde. Maar nadat raiders haar vader meenemen, besluit ze haar vault te verlaten en op zoek te gaan naar haar vader. Ook ontmoeten we Maximus, een soldaat die ridder in een mechanisch pak wilde worden. Maar dat gaat niet helemaal zoals hij verwacht had. Tot slot is er ‘The Ghoul’, een mutant die al twee eeuwen leeft. De drie komen elkaar tegen als ieder om hun eigen redenen zoeken naar een wetenschapper die gezocht wordt door iedere premiejager in het land.

Het eerste seizoen telt acht afleveringen, waarin we steeds meer ontdekken over de wereld waarin de karakters leven en over hun verhaal. Maar na die acht afleveringen blijkt het verhaal echt nog niet klaar te zijn.

Komt er een tweede seizoen?

Dus, komt er dan een tweede seizoen? Officieel is dat nog niet bekendgemaakt, maar gezien de serie nog geen week online staat, is dat niet zo vreemd. Toch zijn er al wel wat hints verschenen. Showrunners Geneva Roberston-Dworest en Graham Wagner hebben tegenover The Hollywood Reporter bijvoorbeeld al gezegd na te denken over een tweede seizoen. “Fans moeten de finale zien als een klein voorproefje van wat we met een mogelijk tweede seizoen gaan doen”, aldus Robertson-Dworet.

Daarnaast is naar buiten gekomen dat de California Film Commission een aantal shows een flink belastingvoordeel heeft gegeven. De commissie onthulde twaalf projecten die naar verwachting in totaal 1,1 miljard dollar in de staat California gaan uitgeven tijdens hun aankomende seizoenen, schrijft The Hollywood Reporter. Door daar te gaan filmen, krijgen de series flinke belastingvoordelen. En jawel, Fallout zit daar ook bij. Dat betekent wel dat de opnamelocaties verplaatsen: seizoen 1 werd in New York opgenomen.

Het lijkt er dus op dat er een tweede seizoen van Fallout gaat komen. Maar gezien er nog geen officiële aankondiging is, weten we nog niet wanneer we dat dan kunnen verwachten. Gelukkig zijn er nog de games om te spelen.

Beeld: Amazon Prime