Koop de kleding uit je favoriete televisieserie met Spylight

De personages uit de populairste televisieseries worden over het algemeen in de nieuwste en tofste outfits gestoken. Wil je als kijker dezelfde kleding op de kop tikken, dan ben je veroordeeld tot een eindeloze zoektocht op het internet. De nieuwe app Spylight biedt uitkomst en laat kijkers eenvoudig de kledingstukken van hun favoriete personages ontdekken.

Hoe vaak komt het niet voor dat je een televisieserie kijkt en denkt “dat shirt wil ik hebben!”. Via Spylight krijg je nu eenvoudig toegang tot de collecties van personages uit allerlei televisieseries. Op het moment dat een gebruiker van de app naar een televisieserie kijkt, is het mogelijk om de app realtime te laten synchroniseren met de serie. Via het geluid is de app in staat om de juiste serie tevoorschijn te toveren, waarna een gebruiker alle kledingstukken uit de serie in een overzicht krijgt. Via de app is het vervolgens mogelijk om de kledingstukken direct te bestellen.

spylight

Daarnaast bevat de app ook een geavanceerde zoekfunctie om gericht kleding te zoeken uit specifieke televisieseries of van specifieke acteurs. In de app is een database opgenomen met talloze televisieseries en afleveringen, waardoor gebruikers eenvoudig toegang kunnen krijgen tot de kleding uit een bepaalde aflevering. Heb je een favoriete acteur of actrice die altijd leuke kleding draagt? Dan is het mogelijk om je te abonneren op een specifieke persoon of serie, waardoor je alle updates automatisch te zien krijgt via een chronologische tijdlijn.

Om de database up to date te houden werken de makers van de app samen met diverse studio’s. De studio’s importeren nieuwe kledingstukken automatisch zodra de serie voor het eerst op televisie of Netflix verschijnt. Op het moment dat een bepaald kledingstuk niet beschikbaar is, zoekt de app automatisch naar een goedlijkend alternatief.

Spylight, die alleen beschikbaar is voor iOS, is echter niet de eerste app die een dergelijke functionaliteit aanbiedt. Eerder lanceerden Christopher Archer en Gerbert Kaandorp de dienst LookLive. Deze dienst biedt eveneens de mogelijkheid om realtime kledingstukken te ontdekken uit televisieseries.