Koreaanse robots zetten hun beste beentje voor

Na Japan loopt Zuid-Korea voorop als het gaat om robotica. Tijdens de Winterspelen in Pyeongchang laten de Koreanen zien wat ze in huis hebben. Dat meldt ZDnet. Daarbij speelt het KAIST-instituut, onderdeel van de technische universiteit van Daejeon een belangrijke rol. Professor Oh-Jun Ho ontwikkelde hier de eerste humanoïde robot HUBO, die de fakkel 150 meter lang mocht dragen. Daarna gaf hij het vuur door aan zijn maker.

Robotica showcase

Behalve HUBO, dragen nog meer robots een steentje bij aan de Olympische Spelen. Professor Oh-Jun Ho coördineert de robotteams. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Handel, Industrie en Energie investeerde zo’n twee miljard dollar in de robots, die door acht verschillende bedrijven geleverd worden.

In totaal zijn er 85 robots aan het werk op de Spelen. Ze doen alles van controlerondes rijden op vliegvelden, tot bezoekersinformatie geven in verschillende talen. Oh’s missie is om “de Koreaanse robotica zo goed mogelijk te demonstreren.”

In het perscentrum maakt de stofzuigrobot grote indruk. De robot, zo groot als een wasmachine, lijkt ook iets te zeggen. Helaas is het niet te verstaan.

Foto: RT / Youtube