Wc-papier, afro’s en supervillains: er komen 161 nieuwe emoji’s bij dit jaar

Er komen dit jaar maar liefst 161 nieuwe emoji’s bij. De nieuwe mini-plaatjes bestaan vooral uit variaties op bestaande emoji’s, met varianten in verschillende huidskleuren. De nieuwe plaatjes worden waarschijnlijk rond september beschikbaar op smartphones. Dat meldt Android Authority.

We krijgen maar geen genoeg van het communiceren met plaatjes, blijkt uit de lange lijst met aanvullingen. Nieuwe toevoegingen zijn onder andere een supervillain-emoji (mannetje en vrouwtje), een emoji met een afro en een been (?). Ook worden de bestaande plaatjes diverser. Zo komt er een roodharig poppetje, in zes huidskleuren, en een met afro-haar.

Emoji’s zorgen voor een goed gevoel

Hebben we al die plaatjes nou echt nodig? Behalve dat emoji’s mateloos populair zijn sinds ze op de eerste iPhones werden geïntroduceerd, zorgen ze volgens dit onderzoek voor een positief gevoel. Emoji’s versterken een boodschap, of die nou positief of negatief is. Volgens schrijfster Daniëlle Kelder gaan ze zelfs het email negativity effect tegen. Emails worden negatiever geïnterpreteerd dan de bedoeling is.

De volledige lijst met nieuwe emoji’s is te vinden op de website van Unicode.

Foto: Emojipedia / YouTube