Krant laat het geluid van typemachines horen op de nieuwsvloer om journalisten te motiveren

Als we de ervaren journalisten mogen geloven was het in lang vervlogen tijden een lawaai van jewelste op de nieuwsvloer. Het geluid van tientallen typemachines waarop driftig werd gehamerd, zo nu en dan onderbroken door het rinkelen van good-old telefoons en dat alles in een walm van sigarettenrook. Nee, dan is het in de tegenwoordige redactieruimte van een krant of website maar wat stil met al die computers.

Om de romantiek van vroeger in ere te herstellen heeft de hoofdredacteur van The London Times sinds kort een aantal speakers op de nieuwsvloer laten plaatsen, waaruit nu de hele dag het geluid van rammelende typemachines klinkt. Het is de bedoeling dat het ouderwetse rammelen van de toetsen de redactie stimuleert om mooie stukken te schrijven.

Op de redactievloer zelf zijn de meningen tot nu toe verdeeld. Sommige journalisten noemen het geluid vooral irritant, terwijl anderen van mening zijn dat het wel degelijk bijdraagt aan de spanning die je moet voelen bij het maken van een krant. Volgens The Times gaat het om een experiment en wordt nog bekeken of de speakers voor altijd blijven staan.