Kun je straks voor 200.000 dollar met Amazons Blue Origin naar de ruimte?

Diverse ruimtevaartbedrijven zijn van plan om vluchten naar de ruimte te gaan verkopen. Ook Amazon-CEO Jeff Bezos zou dit van plan zijn met zijn bedrijf Blue Origin, stellen bronnen die bij het bedrijf werken tegenover Reuters. De bedoeling zou zijn dat je tussen de 200.000 en 300.000 euro een kaartje kunt bemachtigen.

Het ruimtevaartbedrijf werkt nu aan herbruikbare raketten. Door zo’n herbruikbare raket moeten de kosten voor vluchten naar de ruimte significant verlaagd worden. De raket kan namelijk opnieuw gebruikt worden, waardoor je geen nieuwe hoeft te maken.

Ruimtereis

Een ruimtereisje moet je uiteindelijk kunnen maken met de New Shepard-raket. De raket moet straks autonoom rondvliegen, met maximaal 6 passagiers aan boord. De bedoeling is dat de raket 100 kilometer boven de aarde gaat vliegen. Daardoor kun je zelf voelen hoe het is om geen zwaartekracht te hebben.

De New Shepard-raket heeft al acht testvluchten gemaakt, maar dan zonder passagiers. De bronnen stellen dat de passagierscapsule in de komende weken getest wordt.