Kunnen we de smartwatches van Motorola binnenkort aanpassen naar eigen smaak?

Motorola heeft laten doorschemeren dat haar toekomstige smartwatches naar eigen smaak aanpasbaar gaan worden. Zo krijg je meer controle over de functies van jouw smartwatch.

De COO van Motorola, Rick Osterloh, heeft gezegd dat Motorola’s Moto Maker personalisatie dienst zou kunnen worden toegepast op de wearables van het bedrijf.

“We hebben geen grote aankondigingen op het gebied van aanpasbare wearables, maar jouw intuïtie is erg goed”, zo antwoordde Osterloh op een vraag van een journalist tijdens de CES in Las Vegas eerder deze maand.

Hij voegde daar vervolgens aan toe:

We beschouwen dit als de kracht van onze strategie. We zijn op weg om de consument zoveel mogelijk keuzevrijheid te geven. Wij denken dat gepersonaliseerde wearables steeds belangrijker gaan worden.

Moto Maker is een online dienst waarbij Moto X gebruikers hun apparaat kunnen aanpassen naar wens. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf kleuren of templates toevoegen.

Osterloh wilde niets kwijt over de verkoopcijfers van Motorola’s vlaggenschip, de Moto360. Maar volgens hem zijn de cijfers ‘boven verwachting’.