Je kunt een gratis OnePlus VR-bril krijgen, als je snel bent

OnePlus Loop VR

Een gratis VR-headset weggeven bij een smartphone. Het lijkt een marketingmiddel dat steeds meer fabrikanten inzetten. Zo maakte Alcatel van het doosje van zijn laatste model een VR-bril en Samsung gaf een gratis Gear VR aan iedereen die de Galaxy S7 vooruitbestelde. OnePlus gaat nog een stap verder: het geeft gratis VR-brillen weg, nog voordat de nieuwe OnePlus 3 is gepresenteerd.

Helemaal gratis is de Loop VR, zoals de bril heet, overigens niet. Je moet €6,90 verzendkosten betalen. Er zijn er 30.000 beschikbaar en op dit moment zijn deze nog niet allemaal op, maar waarschijnlijk zal dat niet heel lang duren. Al lijken er op dit moment wel problemen te zijn met het verwerken van bestellingen.

Het idee is dat je je huidige smartphone in de Loop VR stopt om straks de aankondiging van de OnePlus 3 in VR te beleven. Wanneer die aankondiging is, is nog onbekend.

Bij de lancering van de OnePlus 2 deed het bedrijf al precies hetzelfde, maar toen gaf het Cardboards weg. Inmiddels is dat een goodie die veel bedrijven gratis uitdelen, maar een solide plastic bril met hoofdband zag ik nog niet eerder als gimmick worden uitgedeeld.