Vul de accu van je smartphone door een stukje te hardlopen

Je smartphone opladen terwijl je aan het hardlopen bent. Dat klinkt toch als een ideale situatie. Het hardlopen zelf is goed voor jou en als de energie die je verbruikt tijdens het hardlopen ook nog eens om kan zetten in stroom, dan wordt beweging helemaal een win-win situatie!

Een stel studenten van de NUvention Energy class van de Northwestern University hebben een apparaatje ontwikkeld wat in staat is om bewegingsenergie om te zetten naar stroom om je smartphone op te laden. Dit is geen nieuwe technologie, maar wel nieuw is dat de technologie nu een stuk verkleind is, zodat het gebruikt kan worden tijdens het sporten.

Dit apparaatje, de myPower, is een kleine oplaadbare batterij die je aan je heup kunt vastmaken. Een work-out van 45 minuten kan de batterijduur van je telefoon tot wel zes uur verlengen volgens de makers!

“Solar chargers and large kinetic chargers currently exist on the market, but ours is the only one targeted for the needs of runners. Other backup batteries also exist, but we have found that people forget to charge them, and they don’t give you the satisfaction of generating your own green energy.”

Niet alleen kun je hiermee veel stroom besparen, maar het is ook een mooie aanmoediging om in beweging te komen. Niet alleen hardlopers kunnen hier veel baat bij hebben, maar ook in de medische wereld kan dit erg nuttig zijn. Met deze oplader kunnen mensen die gezondheidsproblemen hebben, aangemoedigd worden om in beweging te komen.

Wanneer de myPower op de markt komt is nog niet bekend. Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan het prototype. Het apparaatje gaat waarschijnlijk rond de 60 dollar kosten.