Google Glass krijgt goedkope concurrent in LaForge

Een kleine startup uit Massachusetts heeft een alternatief voor de Google Glass ontwikkeld. Deze slimme bril, of ‘smartspecs’ als de makers het noemen, heeft vrijwel alle functies die de Google Glass ook heeft, maar werkt samen met een app. In de app zit alle intelligentie verwerkt, waardoor de bril slechts 400 dollar kost!

De bril kan net als de Google Glass je richtingaanwijzingen geven, foto’s maken en video’s opnemen. Ook sociale media kunnen op de bril getoond worden. Updates van Facebook, Twitter en Instagram kunnen direct op de bril verschijnen.

Voor deze slimme bril is een speciaal frame ontworpen, waardoor de batterij, het display en de Bluetooth-antenne er netjes in verwerkt kunnen worden. De app fungeert als link tussen een smartphone en de bril. Hierdoor kun je onder andere gemakkelijk bellen met de bril en foto’s delen met anderen.

Laforge2

Deze start-up LaForge Optical wilde een zo simpel mogelijke bril maken. Deze slimme bril ziet er namelijk niet uit als een high-tech bril, maar als een normale bril met glazen. CEO Corey Mack vertelde tegen Venture Beat: “Anyone who wants Google Glass … in a more conventional form factor can have it.”

Dat de bril glazen heeft, levert een belangrijk voordeel ten opzichte van de Google Glass op. Omdat er glazen inzitten, is het mogelijk om een bril op sterkte te maken. Ook leveren de glazen het voordeel op dat de gebruiker niet bewust omhoog hoeft te kijken om gegevens op de bril te kunnen zien. Data kan namelijk direct op het hele glas geprojecteerd worden.

Binnenkort gaan de eerste brillen in de voorverkoop voor een selecte groep testgebruikers. Na een uitgebreide testperiode zal de bril op Kickstarter verschijnen voor ongeveer 400 dollar.