Laatste seizoen The Crown toont ontmoeting tussen William en Kate

William en Kate, The Crown

De productie van het zesde en naar verwachting laatste seizoen van de hitserie The Crown is in volle gang. En daarmee krijgen we nu ook een tipje van de sluier wat betreft de verhaallijn. Volgens Variety toont dit seizoen namelijk een bijzondere ontmoeting: die van William en Kate.

Prins William – de troonopvolger voor de Britse troon – studeerde in 2001 aan de University of St. Andrews. Daar leerde hij Catherine Middleton kennen, waar hij in 2011 mee trouwde. Inmiddels heeft het stel drie kinderen, namelijk prins George, prinses Charlotte en prins Louis.

Ondertussen wordt er dus hard gewerkt aan het volgende seizoen van The Crown en momenteel wordt er gefilmd in St. Andrews, precies waar William dus studeerde. Volgens Variety wisten fotografen daar beelden te schieten van acteurs die een scène filmden. En niet zomaar een scène, maar op het oog degene waarin Kate en William elkaar ontmoeten.

De royals in de jaren ’90

Er is helaas verder nog weinig bekend over het nieuwe seizoen, al wordt er al wel volop gespeculeerd. Zo is de verwachting dat dit seizoen zich vooral in de jaren ’90 afspeelt. Dat is ook de periode waarin prinses Diana overleed, namelijk in 1997. Destijds werden Diana en haar vriend Dodi achtervolgd door de paparazzi, waarna de auto waarin zij zaten tegen een pilaar crashte. Alleen de bodyguard van Diana overleefde het ongeluk.

Bronnen vertelden eerder al aan Variety dat de serie het daadwerkelijke ongeluk niet gaat tonen. Wel komen er scènes in aanloop naar de gebeurtenis en toont de serie wat er achteraf allemaal gebeurde. De bedoeling is om “het goed te doen en gevoelig te behandelen”.

Wanneer het zesde seizoen op Netflix verschijnt, is nog onbekend.

Nederlandse The Crown

Overigens wordt er ook gewerkt aan een Nederlandse variant, over koningin Máxima. De serie wordt gemaakt voor Videoland en gaat onder meer over haar relatie met Willem-Alexander. Volgens HLN gaan de opnames in juni van start en verschijnt de serie volgend jaar.

Foto: Shutterstock.com