Lady Gaga treedt op met 300 drones tijdens Super Bowl

Lady Gaga drones Super Bowl

De Super Bowl is het hoogtepunt op het gebied van de Amerikaanse volkssport american football, maar ook een echte happening voor mensen die minder fan zijn van de sport. Zo zijn er ieder jaar toffe reclames en geweldige optredens. Die tijdens de halftime zijn het bekendste en dit jaar mocht Lady Gaga hem doen. En zij maakte er dit jaar een technisch hoogstandje van.

Naast haar geweldige stem nam Lady Gaga namelijk ook 300 drones met zich mee! Het gaat om de zogenaamde Shooting Stars van Intel, die eerder al gebruikt werden tijdens een show in Disney World. Wat indrukwekkend is, is dat al deze drones bestuurd werden door slechts een computer, weet TechCrunch. Hoe dat er uit ziet, zie je in de video hieronder.

Werking

Alle drones bewogen precies tegelijkertijd. Precies dat is een nieuw project van Intel: zorg dat je drones ook als een vloot kon besturen. Volgens het bedrijf kan dit op iedere schaal die je wilt, dus met 300 drones tijdens de show van Lady Gaga, maar ook met 10.000 tegelijkertijd.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van speciale software, die dient als een soort commandocentrum. De route van de drones wordt van tevoren geprogrammeerd en iedere drone volgt dat programma braaf. Onderling praten ze dus niet met elkaar en ze kunnen ook niet zelf voorkomen dat ze tegen elkaar opbotsen. Dat doet de software voor ze.

De drones zelf wegen ongeveer evenveel als een volleybal. De apparaten zijn gemaakt van schuimplastic en bevatten metalen kooien om ze te beschermen. Je kunt ze in minder dan vijftien minuten in elkaar zetten, doordat er geen schroeven zijn of iets dergelijks inzitten. Onderop de drone zit een grote LED-lamp die meerdere kleuren kan tonen.

Natuurlijk zijn de shows die nu gegeven worden erg tof, maar uiteindelijk hoopt Intel dat de vloten van drones later voor andere taken ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan het redden van mensen of het inspecteren van andere apparatuur. Maar dat is voor de toekomst, nu maken ze enkel de show van Lady Gaga nog net even iets vetter.