Dit zijn de 10 beste Super Bowl Commercials van dit jaar

Super Bowl Commercials 2017

Vanavond (vannacht bij ons in Nederland) vindt in Houston, Texas de Super Bowl plaats, hét sportevenement van de VS. In de grote finale van de NFL nemen de Atlanta Falcons het op tegen de New England Patriots. Dat sport entertainment is, weten ze in de Amerika natuurlijk als geen ander. De Half Time Show, dit jaar met Lady Gaga, krijgt bijna meer aandacht dan de sport zelf. En zelfs de reclamespotjes zijn interessant! Grote bedrijven kopen voor veel geld tijd in om unieke Super Bowl commercials te tonen.

De meest bekende van alle Super Bowl commercials is waarschijnlijk de 1984-spot van Apple, waarin het draaide om de eerste Macintosh. Het laat meteen zien hoe techbedrijven er al vroeg bij waren om reclames uit te zenden. Dit jaar hebben onder meer Google en Nintendo advertentieruimte ingekocht; net als de Amerikaanse tak van T-Mobile.

Maar niet alleen de Super bowl commercials van de techbedrijven zijn de moeite waard om te bekijken. Ook de andere spotjes, onder meer van de vele autofabrikanten, moet je gewoon zien. En dat kan gelukkig gewoon online. Sterker nog: het is inmiddels vrij gebruikelijk dat bedrijven ze vooraf al online te zetten. Een overzicht van de 10 Super Bowl Commercials 2017 die je moet zien.

1. Google

Afgelopen najaar zette Google een belangrijke stap op de hardwaremarkt met de introductie van een flinke lijn eigen ‘Made by Google’-producten. Logisch dat Google dit centraal zet in zijn Super Bowl commercial, maar opvallend is wel dat het bedrijf niet heeft gekozen om zijn eigen smartphone (de Pixel) te promoten, maar de reclame draait om de Google Home.

2. Nintendo

Nintendo maakt voor het eerst reclame tijdens de Super Bowl. En dan ook nog eens voor een product dat je nog niet kunt kopen: de Nintendo Switch. De commercial is echter de perfecte manier om het grote publiek kennis te laten maken met deze nieuwe console. De verschillende manieren waarop je er mee kunt gamen, staan dan ook centraal.

3. Evony

Over gaming gesproken: Top Games promoot zijn smartphone-game Evony: The Kings Return met een commercial waarin een veldslag centraal staat. En die is prachtig in beeld gebracht.

4. T-Mobile

T-Mobile heeft veel geld neergelegd om reclame zendtijd in te kopen voor zijn commercial. En nog meer geld om superster Justin Bieber in te huren om de hoofdrol te spelen. En het resultaat? Tja…

5. Budweiser

De meest besproken spot van alle Super Bowl commercials 2017 is die van Budweiser. De reclame vertelt het verhaal van Adolphus Busch, een Duitse immigrant die vreemdelingenhaat moet doorstaan om zijn American Dream waar te maken: Budweiser oprichten. Het lijkt een duidelijke aanval op het beleid ven Trump.

6. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz huurde de Coen Brothers in op zijn commercial te regisseren. En dat spotje is duidelijk geïnspireerd op de klassieke cultfilm ‘Easy Rider’ uit 1969. Zelfs hoofdrolspeler Peter Fonda uit de film doet mee in de Mercedes-reclame. In een Mercedes-AMT GT Roadster om precies te zijn.

7. Audi

Ook Audi heeft dit jaar weer een speciale commercial gemaakt voor de Super Bowl. En die heeft een boodschap: de maatschappelijke ongelijkheid tussen mannen en vrouwen staat centraal. “Audi of America is committed to equal pay for equal work. Progress is for everyone”, luidt het bericht voordat het Audi-logo in beeld verschijnt aan het einde.

8. Kia

Waar Audi kiest voor een emotionele boodschap en Mercedes voor iets stoers, gaan ze bij Kia voor humor. Om de Kia Niro te promoten komt Melissa McCartney in nogal wat benauwde situaties terecht.

9. Ford

Ook Ford is van de partij. Die autofabrikant zet in op de toekomst: elektrische auto’s, deelauto’s en zelfs zelfrijdende auto’s staan centraal in hun spot.

10. Lexus

En als je dacht dat we dan wel hadden gehad met de autofabrikanten tussen de Super Bowl Commercials 2017, dan heb je het mis. Lexus kon natuurlijk niet ontbreken. En het leuke is: die is weer compleet anders dan die van de concurrentie.