LIFX+ is een lamp met infrarood licht om camera’s beter te laten rondkijken

LIFX+

Camera’s hebben over het algemeen één zwak punt: zodra het licht uitgaat, kunnen ze minder goed zien wat er gebeurt. Natuurlijk hebben veel varianten een infrarood camera om te zorgen dat ze wel wat zien, maar het bereik hiervan is altijd gelimiteerd. De LIFX+ is een slimme lamp die -als jij uitstaat- infrarood licht verspreid, zodat de camera ook ’s nachts alles goed ziet.

LIFX is een startup uit Californië die een aantal slimme lampen heeft uitgebracht sinds een succesvolle Kickstarter-campagne in 2013. De LIFX+ is de nieuwste versie en deze kan dankzij de extra functie de strijd aan gaan met Philips Hue. De intensiteit en kleuren van de lamp kun je namelijk instellen via een app voor Android en iOS.

Als je de lamp via de app uitschakelt stuurt hij een onzichtbare golf van licht de ruimte in die bedoeld is voor beveiligingscamera’s. Daarmee kun je ook de hoeken die je normaal gesproken niet zou zien op de beelden goed bekijken. De LIFX+ is daarmee een mooie aanvulling op het infrarode licht dat je camera al uitzendt.

Via de website van LIFX kun je de lamp reserveren voor tachtig dollar (ruim 70 euro) per stuk. Ook zijn er aanbiedingen voor bundels van lampen. De lamp wordt vanaf november verstuurd.