Lampen met gezichtsherkenning en WiFi versterker later dit jaar op de markt

Inbrekers oppakken via een slimme lamp. Het klinkt ongeloofwaardig maar niet is minder waar. Sengled, een bedrijf gevestigd in Shanghai, brengt later dit jaar een lamp op de markt met gezichtsherkenning. Hiermee gaat Sengled een stapje verder dan bijvoorbeeld Philips en LG die ook al hebben ingezet op smartphone bedienbare lampen.

De Snap is uitgerust met gezichtsherkenning, ingebouwde veiligheidscamera, microfoon en speaker. Inbrekers worden geregistreerd door de lamp en aangezien hun gezichten niet zijn opgeslagen in het systeem wordt de beveiligingscamera geactiveerd. Hierdoor heb je altijd beelden van de indringers en wordt het oppakken eenvoudiger.

Er zijn verschillende apps voor de Snap, maar het merendeel is gebouwd rondom het thema security. De lamp kost $199,99 en gaat later dit jaar in de verkoop.

lights sengled

Naast de Snap lanceert Sengled ook nog de Boost, de Pulse en de Solo. De Boost is een slimme lamp met Wifi versterker, terwijl de Pulse en Solo kunnen dienen als Bluetooth speaker.

Alle lampen hebben de optie om bestuurd te worden via de Android en iOS app. De lampen hebben een levensduur van 25.000 branduren en dienen daarna vervangen te worden.

ces-2015-banner-eventwall