Nieuwe smartwatch van LG draait op besturingssysteem WebOS

Audi heeft gisteren tijdens haar presentatie op de CES 2015 in Las Vegas een bijzondere smartwatch van LG gebruikt. Het gaat hier namelijk om een nieuwe smartwatch van LG met het besturingssysteem WebOS. Momenteel draaien alle smartwatches van LG nog op Android Wear.

Twee jaar geleden nam LG het besturingssysteem over van HP en sindsdien is WebOS flink doorontwikkeld. WebOS is al te zien op de smart TV’s van LG, maar binnenkort dus ook op de smartwatch.

De smartwatch, waar de naam nog niet van bekend is, lijkt qua functionaliteit uitgebreider te zijn dan voorgaande smartwatches van LG. Op een video van AndroidCentral is te zien dat er drie knoppen aan de zijkant van het horloge zitten.

Verder wordt er verondersteld dat de smartwatch beschikt over WiFi ondersteuning. Het horloge is standaard uitgerust met een agenda, e-mail en Audi-app.

Wanneer LG de smartwatch zal aankondigen is niet bekend, maar de kans is groot dat dit gaat gebeuren op het Mobile World Congress in Barcelona volgende maand.

ces-2015-banner-eventwall