LBX en MasterCard gaan beide aan de slag met blockchain

LBX

Twee financiële bedrijven gaan aan de slag met blockchain. MasterCard heeft een patent aangevraagd voor een blockchain-achtig systeem waarmee je direct kunt betalen. De Britse startup LBX is op zijn beurt bezig met een betaalkaart waarmee je kunt afrekenen met cryptovaluta.

Het patent van MasterCard heeft “Method and System For Instantaneous Payment Using Recorded Guarantees”, weet TechCrunch. Het is geen blockchain, maar lijkt er wel op. Het idee is dat je een blockchain-achtig archief hebt dat internationale transacties direct kan opslaan en beheren.

Hierin staan bijvoorbeeld een profiel en een bankrekeningnummer. Bij een transactie krijg je een bericht, met daarop een specifiek rekeningnummer en hoeveel er overgemaakt wordt. Blockchain zelf wordt niet genoemd, maar MasterCard is wel van plan om de technologie in het proces te gebruiken.

LBX

Het idee van LBX is misschien nog wel interessanter. De bedoeling is dat ze een pinpas gaan maken waarmee je met cryptovaluta als bitcoin kunt betalen in het Verenigd Koninkrijk, meldt Business Insider. Daarnaast wisselt het de normale pond om naar cryptovaluta.

De pinpas moet Dragoncard gaan heten en laat je betalen met bitcoin, ethereum, ripple, litecoin en monero. In de toekomst moeten daar nog meer cryptovaluta bijkomen. De kaart wordt gekoppeld aan een app, waarmee je cryptovaluta kunt kopen en beheren via de LBX-beurs. Daar betaal je wel 0,5 procent van het bedrag voor. Daarnaast kun je geld opnemen met de pinpas, waarbij het geld wordt omgezet in ponden.