Moederbedrijf Volvo koopt startup voor vliegende auto’s

Volvo-TX-X-Terrafugia

Volvo’s moederbedrijf de Zhejiang Geely Holding Group heeft een startup gekocht die vliegende auto’s ontwikkeld. Het gaat om Terrafugia, een Amerikaans bedrijf. Dat meldt de Zhejiang Geely Holding Group in een verklaring.

Terrafugia blijft in Amerika bestaan en blijft ook werken aan vliegende auto’s. Verschil is natuurlijk dat ze nu het geld van Volvo’s moederbedrijf mogen besteden en gebruik mogen maken van hun ervaring. En van beide heeft dat bedrijf genoeg. De eerste gevolgen van de overname zijn al te zien. Zo zijn er nu bijna honderd ingenieurs aan het werk, drie keer meer dan voor de overname.

Daarnaast komt er een nieuwe raad van bestuur, met een mix van vroege investeerders in de startup, topmensen van Geely en een managing director voor China.

Eerste auto in 2019

De bedoeling is dat de eerste vliegende auto al in 2019 op de markt komt. Daarnaast moet het elektrische TF-X-voertuig in 2023 klaar zijn. Maar het is de vraag of ze dat ook gaan redden. Er wordt namelijk al jaren gesproken over de voertuigen van Terrafugia, maar vooralsnog is er weinig uitgekomen.