Leap Motion laat Oculus gebruikers snel switchen tussen VR en realiteit

Stel je eens voor: je zit heerlijk een documentaire te kijken met de Oculus Rift headset op, maar je wilt tussendoor wat drinken of een Whatsapp berichtje versturen. Bij elke onderbreking moet je de film stoppen, de Oculus Rift afzetten en je ogen weer laten wennen aan de nieuwe omgeving. Onhandig, zo vindt Leap Motion en daarom bedachten zij een oplossing.

Leap Motion ontwikkelde een demo van de Quick Switch, waarbij je kunt switchen tussen de VR-omgeving en de realiteit door met een hand voor de headset te zwaaien. Uiteraard heeft Leap Motion rekening gehouden met onverwachte bewegingen en dien je binnen 1 tot 3 centimeter van de headset te zwaaien om te kunnen switchen.

leap motion quick switch

Het bedrijf zegt dat de oplossing beschikbaar komt als onderdeel van de Unity Core Assets: VR Edition van Leap Motion en kan toegevoegd worden aan elke Unity app.

De zogenaamde ‘video passthrough’ is al beschikbaar bij de Oculus VR en Samsung’s nieuwe Gear VR. We mogen daarom verwachten dat dit een standaard feature wordt in het definitieve Oculus Rift consumentenmodel.

ces-2015-banner-eventwall