Lees Gedreven door data: Ons gratis RUSH magazine over hoe de wereld verandert door data-analyse

Big data, Internet of Things, cognitieve systemen. Het zijn zomaar wat termen die je om je de oren vliegen als het gaat om hoe technologie alles in onze economie verandert. Maar het zijn ook termen waar je lastig grip op krijgt. Want wat is er nu precies mogelijk met data-analyse en wat wordt er de komende jaren mogelijk? En wat is de invloed daarvan op specifieke sectoren of onderdelen van onze maatschappij?

Een RUSH Magazine leek ons de perfecte manier om die vragen concreet te maken! We duiken bijvoorbeeld in de energiesector die de komende jaren compleet op zijn kop komt te staan, omdat er eindelijk realtime data over ons energiegebruik beschikbaar komt. En in de gezondheidszorg, waar medisch onderzoek en behandelingen voorgoed veranderen dankzij data. En dan hebben we het nog niet eens over hoe ieder bedrijf anders gaat werken. Ook hier geldt: onder invloed van data.

Maar we gaan nog een stapje verder dan data alleen. Want cognitieve systemen kunnen in principe op basis van data zelf bepalen wat de beste oplossing is voor een probleem. Wat betekent dat voor ons als mens? Nemen wij nog wel beslissingen of geven we het uit handen aan de computer?

Genoeg leesvoer om je verder te verdiepen in het onderwerp en om het beter te begrijpen Je leest het RUSH Magazine: Gedreven door data hier.

ai-bot-yellow