Is er bij jou in de buurt iemand aan het livestreamen? Check deze kaart van Facebook!

Het lastige aan livestream-diensten als Periscope en Facebook Live is dat je de streams moet ontdekken. Je kunt pushberichten krijgen als je vrienden een stream starten (wat in mijn ogen vooral heel irritant is), maar hoe ontdek je of iemand bijvoorbeeld aan het streamen is tijdens een festival of nieuwsgebeurtenis? Een simpele kaart biedt de oplossing en die heeft Facebook daarom gemaakt.

Op de Facebook Live Map kun je alle streams die op dit moment bezig zijn terugvinden. Tenmiste: de streams die openbaar zijn natuurlijk. Op het moment van schrijven is er in Nederland echter maar weinig te beleven: er zijn drie mensen aan het streamen. Ook in de rest van Europa is het niet echt druk. Ook inhoudelijk blijken de streams (op dit moment) weinig reden te bieden om de kaart te gaan gebruiken.

In dat opzicht wordt het een stuk interessanter om te zien wat er gebeurt als ergens een ramp of andere grote nieuwsgebeurtenis plaatsvindt. Voor zowel journalisten als geïnteresseerden is het de snelste manier om te checken of er iemand toevallig aan het livestreamen is.