LEGO wil in de nabije toekomst mogelijkheid aanbieden om zelf stenen te 3D-printen


Fanatieke Lego fans hoeven in de toekomst niet meer te balen van een ontbrekend stukje of een kwijtgeraakt poppetje; in de toekomst kun je die gewoon weer bijmaken, of beter gezegd ‘bijprinten’. Jawel, de 3D-printer gaat misschien zijn intrede doen in de wereld van Lego.

De grote speelgoedproducent is hard op zoek naar manieren om mee te concurreren in de digitale economie waarin speelgoedmakers steeds meer worden uitgedaagd door mobiele applicaties, videogames en andere online content.

Lego denkt dat 3D-printen misschien wel de volgende grote stap is voor gebruikers die hun eigen Lego willen maken. John Goodwin, CFO van Lego stelt:

3-D printing is a fascinating development and certainly opens up a lot of new avenues. We are looking very intently at it and monitoring it, looking at what potential opportunities there are for consumers.

Lego consumenten kunnen op dit moment al hun eigen aangepaste figuurtjes ontwerpen. Ook heeft het bedrijf Lego Universe ontwikkeld, een online game waarmee ze proberen te concurreren op de nieuwe online markt.

Classic

Hoewel het over het algemeen niet goed gaat met de speelgoedmarkt, wist Lego zijn verkoop afgelopen jaar juist te vergroten met wel tien procent. Lego blijft zichtbaar zoeken naar nieuwe manieren om te groeien, en om mee te concurreren met de online- en digitale markt. 3D-printen zou een logische – en bovendien heel erg leuke – vervolgstap zijn.