Lenovo neemt Motorola over van Google

Lenovo en Google maken vandaag bekend dat de overname van Motorola Mobility door Lenovo is afgerond. Dankzij de overname van het merk Motorola en de bijhorende producten zoals Moto X, Moto G, Moto E en de DROID™ serie, maar ook de geplande productlanceringen (inclusief de Moto 360 smartwatch), positioneert Lenovo zich uitdrukkelijk als ‘s werelds derde grootste producent van smartphones.

Motorola zal als een volwaardige dochteronderneming van Lenovo functioneren. Het behoudt zijn hoofdkantoor in Chicago en heeft wereldwijd 3500 medewerkers in dienst.

Voor de transactie met Google behoudt Motorola meer dan 2000 patenten en een substantieel aantal cross-license-overeenkomsten, plus het Motorola Mobility merk en zijn merkenportefeuille. Google behoudt een portefeuille van meer dan 21.000 patenten oorspronkelijk door Motorola ontwikkeld. Motorola zal een permanente licentie op deze patenten hebben.

Motorola beleeft momenteel een sterk momentum mede door enkele succesvolle productlanceringen en vernieuwingen die een stevige groei hebben ingeleid. Lenovo verwacht Motorola in 4 à 6 kwartalen winstgevend te maken.

unnamed

Yang Yuanqing, president en CEO bij Lenovo, laat weten:

Vandaag bereiken we een historische mijlpaal voor zowel Lenovo, als voor Motorola. Samen zijn we klaar om te concurreren, te groeien en te winnen in de wereldwijde smartphonemarkt. Door een stevige nummer 3 positie en een rol als uitdager van de top 2 in smartphones uit te bouwen, zullen we de markt bieden wat het nodig heeft: keuze, competitie en een nieuwe prikkel tot innovatie.

Met de overname is een investering van ongeveer 2.91 miljard US dollar gemoeid. De overeenkomst voldoet aan alle wettelijke en gebruikelijke voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten in de VS, China, EU, Brazilië en Mexico, en door de Committee on Foreign Investments (CFIUS) in de VS.