Lenovo en Intel ontwikkelen slimme hardloopschoen waarmee je games kan besturen

Lenovo Yaoat F2 Smart Shoes

Intel organiseerde eind vorige week een groot event in San Fransisco: Lenovo’s Tech World. Het bedrijf toonde hier onder meer de eerste Tango-telefoon en twee nieuwe smartphones zonder ouderwetse hoofdtelefoonaansluiting. Maar er waren ook experimentelere producten te zien, zoals een hardloopschoen met sensoren: de Yaoat F2 Smart Shoes.

Lenovo ontwikkelde dit concept met Intel die de Curie-chip leverde. Deze chip is eigenlijk een volledige computer die extreem klein is, ideaal voor wearables! De schoen bevat daardoor fitnesstracker-functies, zo kan hij stappen tellen en bijhouden hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook games mee besturen. Iets wat Lenovo tijdens zijn evenement demonstreerde met een heel simpel spelletje.

De schoenen kunnen draadloos worden opgeladen en bevat een inlegzool die kan worden afgestemd op de voet van de eigenaar doordat hij uit de 3D-printer komen. De buitenzool is gemaakt door schoenenfabrikant Vibram. LEDjes in de zool, die kunnen reageren op bewegingen en muziek, maken het helemaal af. De schoenen werken samen met iOS en Android.

Waar Samsung vaak prototypes toont die helemaal nooit op de markt komen, kun je deze schoenen daadwerkelijk gaan dragen. Eind dit jaar komen ze in China op de markt en daarna moeten ook andere landen volgen.