Lenovo’s nieuwe smartphone projecteert je toetsenbord op tafel

Het Chinese bedrijf Lenovo heeft tijdens Lenovo Tech World 2015 een aantal nieuwe producten getoond. Naast een smartphone met een lasergeprojecteerd toetsenbord, kondigde het bedrijf ook een smartwatch aan, die dankzij virtual reality over een veel groter scherm beschikt.

De Smart Cast, zoals de smartphone wordt genoemd, beschikt over een kleine Pico-projector. Hierdoor kunnen gebruikers een toetsenbord op tafel projecteren en gemakkelijk berichten tikken. Daarnaast ondersteunt de smartphone ook bediening door middel van gebaren. Het is nog niet duidelijk wanneer de Smart Cast precies op de markt komt en over welke overige functies het toestel beschikt.

Naast de Smart Cast kwam het bedrijf ook met een nieuw smartwatch-concept. Het slimme horloge moet ervoor zorgen dat smartwatch-gebruikers een groter scherm tot hun beschikking krijgen. Lenovo gebruikt hiervoor een virtueel scherm, dat het slimme horloge zelf projecteert. Hierdoor lijkt het voor de gebruiker alsof het scherm twintig keer zo groot is. Toch spreekt het bedrijf vooralsnog over een concept, dus het is de vraag of deze smartwatch ook echt in productie wordt genomen.