Lexus toont eindelijk hoe zijn eerste hoverboard werkt

Na een maand van speculatie en teasers heeft Lexus eindelijk zijn hoverboard gepresenteerd. Lexus lanceerde een video, waarin te zien is hoe professioneel skateboarder Ross McGouran probeert om het board onder de knie te krijgen. Dat bleek uiteindelijk moeilijker dan gedacht.

Het board van Lexus maakt gebruik van geleiders en magneten, zodat de zwaartekracht als het ware tegengewerkt wordt. Hierdoor kan de gebruiker zweven op een paar centimeter boven de grond. Dat klinkt wellicht wat simpel, maar er komt meer bij kijken om het board in de lucht te houden. Het hoverboard beschikt namelijk over twee reservoirs met supergeleidend materiaal, dat gekoeld wordt met vloeibare stikstof. Dit materiaal doet zijn werk namelijk alleen bij een temperatuur van -197 graden celcius.

Het hoverboard heeft vooralsnog één groot nadeel: je kunt ‘m alleen gebruiken boven een magnetisch veld, want anders komt het board niet van de grond. Je kunt ‘m dus alleen gebruiken op wegen die beschikken over een ingebouwd magnetisch spoor. Het skatepark in de video is dan ook geen doorsnee skatepark. Lexus bouwde dit park namelijk speciaal op om de mogelijkheden van het hoverboard te demonsteren.

Dat is aan de ene kant jammer, want een hoverboard dat overal werkt zou natuurlijk nog net even wat indrukwekkender zijn dan de creatie van Lexus. Aan de andere kant: dit hoverboard is een mooi begin. Wie weet wat Lexus ons in de toekomst nog kan laten zien. Mocht je tot in detail willen zien hoe Lexus zijn huidige hoverboard maakt, dan kun je dat allemaal terugzien in de mini-documentaire die het merk hierover heeft gemaakt.