Dates scoren met je Apple Watch? Het kan dankzij Lexa

De Apple Watch is voor veel mensen een ideaal hulpmiddel. Of het nu gaat om het bijhouden van je sportprestaties, het checken van je agenda of het bijwerken van je e-mail: het slimme horloge maakt het net even eenvoudiger. Lexa.nl zorgt er nu zelfs voor dat je een date kunt scoren met je smartwatch.

De datingsite komt namelijk met een dating-app voor de Apple Watch, zodat je overal nieuwe mensen kunt ontmoeten. De app was al beschikbaar voor Android Wear, maar nu het horloge van Apple ook in Nederland te koop is kon een speciale Watch-app natuurlijk niet ontbreken. Lexa omschrijft de applicatie als een aanvulling op de bestaande iPhone-app. Je krijgt bijvoorbeeld meteen een melding als je een flirt ontvangt of als iemand je profiel bekijkt.

Je kunt op je Apple Watch niet alleen snel je notificaties checken, maar ook reageren op flirts. Je ziet allereerst een profiel met naam, foto, leeftijd en woonplaats. Hier kun je met een druk op de knop een flirt terugsturen, maar ook reageren in de vorm van een berichtje. Dit werkt (zoals we gewend zijn van de Apple Watch) via Siri, die een gesproken bericht omzet in tekst.

Stephane Lebas, Chief Product Officer van Lexa.nl, licht toe: “De Apple Watch app van Lexa.nl is onze tweede stap in het uitbreiden van daten in combinatie met draagbare technologie. Deze nieuwe vorm van technologie zal een grote rol gaan spelen in de toekomst van het online daten. Wij zijn ervan overtuigd dat we moeten zijn waar de singles zijn, dus ook wat betreft draagbare technologie.”