LG wil investeren in zelfrijdende auto’s en kunstmatige intelligentie

Het Zuid-Koreaanse LG zegt meer te willen investeren in zelfrijdende auto’s en kunstmatige intelligentie. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een verklaring van het bedrijf. Daarnaast is het bedrijf naar eigen zeggen al ‘flink aan het investeren’ in robotica die ons dagelijks leven makkelijker moet maken.

Het bedrijf zet naast telefoons en tv’s vooral in op huishoudelijke apparaten zoals wasmachines en koelkasten. Daarnaast bevindt het zich ook meer op de markt voor smart homes. Met de investering in robotica moeten meer van dit soort taken geautomatiseerd worden. Het bedrijf wil producten ontwerpen die samenwerken met koelkasten, wasmachines en luchtreinigers.

Reuters schrijft dat het bedrijf niet heeft bekendgemaakt op welke manier of hoeveel het precies in robotica investeert. De wens om aan de slag te gaan met zelfrijdende auto’s en kunstmatige intelligentie is volgens de statement op dit moment ook niet meer dan een wens. Het bedrijf ‘onderzoekt verschillende mogelijkheden om technologie te combineren, waaronder zelfrijdende auto’s en kunstmatige intelligentie’.

Desondanks zijn de eerste stappen die LG genomen heeft wellicht al zichtbaar. Drie maanden geleden werd bekend dat LG zou werken aan zijn eigen spraakassistent. Spraakassistenten maken gebruik van verschillende slimmigheden in computers, zoals spraakherkenning en vervolgens het begrijpen van die zinnen. Zo’n spraakassistent zou niet alleen in telefoons toegepast kunnen worden, maar ook binnen smart homes.