Dit zijn alle Apple Watch 2 en iPhone 7 voorspellingen en geruchten op een rij

De geruchtenmachine draaide de afgelopen tijd op volle toeren: Apple gaat dit najaar weer een heleboel nieuwe producten op de markt brengen. Komende woensdag om 19:00 uur Nederlandse tijd vindt er een Apple Event plaats, waarin sowieso de iPhone 7 zal worden aangekondigd. Ook de nieuwe Apple Watch gaan we vrijwel zeker zien. Maar wat kunnen we nu precies verwachten? Welke betrouwbare geruchten zijn er tot nu allemaal geweest? Ik zet de iPhone 7 voorspellingen en geruchten even voor je op een rij. Datzelfde doe ik voor de Apple Watch 2 en andere producten, zodat je nu alvast helemaal op de hoogte bent.

1. iPhone 7 voorspellingen

De meeste details over de iPhone 7 lijken inmiddels uitgelekt. Hij gaat erg veel lijken op de iPhone 6(S), maar de achterkant heeft een iets ander design. De antenne strepen die nu over de achterkant lopen zouden worden weggewerkt bovenin en onderin het toestel, waardoor de achterkant strakker oogt. Daarnaast komt hij in vijf kleuren uit, is het laatste gerucht: zilver, goud, roségoud, zwartgrijs (donkerder dan bij de huidige iPhone) en glimmend zwart.

Qua opslagcapaciteit zou de iPhone beginnen bij 32 GB i.p.v. 16 GB en zouden er daarnaast versies zijn met 128 GB en 256 GB opslagruimte. Apple zou ook opnieuw kiezen voor een ‘normale’ versie van de iPhone 7 en een grote iPhone 7 plus. Uiteindelijk heb je straks dus meer keuze-opties dan ooit als je een iPhone aan wilt schaffen.

iPhone 7 voorspellingen en geruchten

Wat we verder al maanden weten, is dat Apple afscheid gaat nemen van de koptelefoonaansluiting. Dat betekent dat je een koptelefoon met lighting-aansluiting moet hebben of een verloopje nodig hebt. Draadloze koptelefoons zijn uiteraard ook een optie. De grote vraag is: wat gaat Apple meeleveren? Oortjes met een Lighting-kabel is het gerucht, maar het zouden natuurlijk ook draadloze headphones kunnen zijn.

Door het verdwijnen van de headphone-aansluiting en het gebruik van een ander soort homebutton die niet fysiek klikt (maar toch voelt alsof hij klikt) zou Apple de iPhone 7 waterdicht kunnen maken. Lekker appen onder de douche dus.

Qua camera zou de gewone iPhone 7 optische beeldstabilisatie krijgen. Dit zagen we al bij de iPhone 6S plus, maar komt dus nu ook naar het ‘normale’ formaat iPhone. De iPhone 7 plus zou desondanks weer een andere camera krijgen dan het standaardmodel: een cameramodule met twee lenzen. Dit zorgt voor scherpere foto’s, ook in het donker, of zelfs de mogelijkheid om foto’s achteraf scherp te stellen.

Veel vernieuwingen dus, maar niks revolutionairs waardoor je móét upgraden als je nu een iPhone 6(S) hebt. Woensdagavond horen we wat er klopt van deze iPhone 7 voorspellingen en geruchten. En of er nog dingen niet zijn uitgelekt natuurlijk…

2. Apple Watch 2 geruchten

Naast de iPhone 7 zou een andere grote aankondiging die Apple woensdag gaat doen die van de Apple Watch 2 zijn. In het kort komt er om neer dat het horloge sneller wordt, een grotere accu krijgt en wordt uitgerust met GPS. Deze hardwarematige verbeteringen zou resulteren in sneller ladende apps. In combinatie met de verbeteringen in watchOS (het besturingssysteem) zou het een einde moeten maken aan de grote kritiek op de Apple Watch. Apps zijn op dit moment tergend langzaam.

Dankzij de GPS-chip, en overigens ook een barometer die de hoogte kan bepalen, wordt de Apple Watch 2 nog interessanter voor hardlopers, wielrenners en andere sporters. Je kunt je telefoon dan thuis laten en toch je prestaties heel precies vastleggen. Een zelfstandige mobiele internetverbinding lijkt uitgesloten, volgens eerdere berichten.

Hoe de nieuwe Apple Watch er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk gaat hij veel lijken op de eerste Apple Watch. Er waren enkele weken geleden geruchten dat Apple daarnaast de eerste Apple Watch gaat upgraden qua hardware. Of dat ook zo is, is afwachten, maar uitgesloten is het zeker niet.

3. Macs?

Al jarenlang presenteert Apple de nieuwe iPhone begin september. De aankondiging van de Apple Watch vond twee jaar geleden tijdens hetzelfde Apple Event plaats, dus dat zal nu ook wel weer gebeuren. Voor de aankondigingen van nieuwe iPads en Macs kiest Apple voor wisselende momenten. Een aantal keer heeft Apple bijvoorbeeld een evenement in het najaar georganiseerd, niet lang na dat in september, om een nieuwe iPad te introduceren. Vorig jaar koos Apple echter voor een ramvol evenement in september. iPhone 6S, de iPad Pro, de Apple TV, de iPad mini 4 en meer designs voor de Apple Watch; ze kwamen allemaal tegelijk.

Er gaan al een tijd lang geruchten over een nieuwe Macbook Pro en de huidige versie is ook echt aan vervanging toe. We gaan hem dit najaar vrijwel zeker zien, maar of dat woensdag gaat gebeuren of later pas, is onduidelijk.

Macbook Pro concept

In ieder geval: de geruchten over de nieuwe Macbook Pro zijn dat hij dunner wordt dan het huidige model, een Touch ID-vingerafdrukscanner bevat en een OLED-balk op het toetsenbord krijgen. Dit langwerpige touchscreen vervangt de functietoetsen (F1-F12) en zou qua functionaliteit en uiterlijk kunnen veranderen per applicatie waarin je werkt. iCulture schreef hier eerder al een uitgebreid artikel over.

Volgens Bloomberg zou Apple daarnaast ook de iMac en Macbook Air willen updaten en er gaan ook geruchten over een update aan de Mac Pro. Ook zou er een 5K-scherm komen, dat Apple samen met LG ontwikkelt. Maar het is dus nog maar afwachten of we hier woensdag iets over gaan horen.

4. Waarschijnlijk geen iPads

Over grote vernieuwingen op het gebied van de iPad gaan er eigenlijk nauwelijks geruchten. Apple introduceerde dit voorjaar nog de 9.7 inch-versie van de iPad Pro en heeft daarmee een prima line-up op dit moment. Het bedrijf zou plannen maken voor een nieuwe iPad in de eerste helft van 2017, maar wie weet dat het desondanks woensdag met een kleine update voor de iPad Air 2 komt. Ik zou er in ieder geval niet op rekenen.

5. Geen Apple TV

Een jaar geleden introduceerde Apple de huidige Apple TV. Dat is geen product dat ieder jaar wordt vernieuwd. Morgen dus geen nieuwe hardware op dat vlak, maar waarschijnlijk wel een update voor iedereen die er één heeft.

Apple TV

6. Software

Als het gaat om software dan heeft Apple de afgelopen jaren een redelijk vast stramien. Op de WWDC in juni presenteert het updates van al zijn besturingssystemen, zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met de nieuwe mogelijkheden die dat biedt. Vervolgens volgt de lancering in het najaar.

De kans is dan ook heel groot dat je direct na afloop van het Apple Event woensdag iOS 10 kunt downloaden als je een iPhone hebt. Met grote veranderingen in het lockscreen en notificatiecentrum, heel veel uitbreidingen in chat-app iMessage en meer mogelijkheden met Siri. Een compleet overzicht van de vernieuwingen vind je in dit artikel, dat ik in juni al schreef.

Volgens de geruchten zou Apple nog wat extra functies toe willen voegen voor de iPad. Hierdoor zou je bijvoorbeeld de Apple Pencil kunnen gebruiken op ‘normale’ iPads; nu werkt dat enkel nog met de iPad Pro.

De Apple Watch krijgt de grootste software update tot nu toe. Of die ook meteen meteen woensdag beschikbaar komt, is afwachten. Dat geldt ook voor de Apple TV. Tot slot is er ook een nieuwe versie van macOS, maar de kans is groot dat Apple daar nog niets over gaat zeggen als het later dit najaar nog een tweede Apple Event wil houden over de Mac.

macOS Sierra

Hoe dan ook: het meest aannemelijk zijn de Apple Watch 2 en iPhone 7 voorspellingen en geruchten. De kans is groot dat we die komende woensdag uit zien komen. Voor Apple-gebruikers is er dat al genoeg om naar uit te kijken.

De afbeeldingen van de iPhone 7 en nieuwe Macbook Pro in dit artikel zijn gemaakt door Martin Hajek op basis van geruchten, op zijn site vind je er nog meer.