LG introduceert smartphone met buigbaar scherm (waarschijnlijk dan)

Enkele maanden terug introduceerde LG een nieuwe schermtechnologie. In plaats van het traditionele glas is dit scherm gemaakt van plastic. Het scherm is dan ook niet alleen in allerlei vormen te buigen, maar wordt hierdoor ook onbreekbaar. Erg handig! Volgende maand introduceert LG de nieuwe smartphone de G Flex, een 6 inch smartphone die gebruik maakt van deze schermtechniek.

Waarschijnlijk dan. Het is namelijk nog niet zeker dat deze aankondig volgende maand komt. Het gerucht hierover is in de wereld gebracht door iemand ‘met kennis van de lanceringsplannen van het bedrijf’. De G Flex zal geen buigbaar scherm hebben, maar zal een stevige smartphone zijn, met een gekromde vorm, in plaats van de standaard platte telefoon.

Door het plastic wordt de smartphone lichter en is slechts 1 mm dik. Een ander belangrijk voordeel is dat met deze nieuwe technologie het accuverbruik van het scherm een stuk lager wordt. Ook zouden de productiekosten lager zijn dan traditionele schermen.

Ook zo benieuwd hoe dit echt gaat werken? Helaas is het nog een maandje afwachten tot de officiële aankondiging. Om toch alvast een idee te krijgen van hoe dit eruit ziet, de G Flex lijkt waarschijnlijk sterk op onderstaande afbeelding.

8VG1J48G2ERI0011