Geen knopen meer in de kabels van je Mp3-speler dankzij Split

Iedere keer als je onderweg muziek wilt luisteren, is het weer hetzelfde probleem: altijd zitten de draadjes in de knoop! Je kunt ze nog zo netjes opbergen, zodra de earphones uit een tas of broekzak komen is het een grote bende. Greenwing Audio heeft hier misschien een oplossing voor: een draadloze, hands-free Mp3-speler.

Deze audio-speler, Split genaamd, bestaat slechts uit twee magnetische oortjes, zonder draden. In de oortjes zit een harde schijf ingebouwd, waar muziek op opgeslagen wordt. Ook hebben beide oortjes een interne klok die gaat lopen zodra de magneten in de oortjes van elkaar gescheiden worden. Dit zorgt ervoor dat muziek in beide oren gelijktijdig wordt afgespeeld.

Omdat Split geen interface of knoppen heeft, moest er iets nieuws bedacht worden om nummers door te kunnen spoelen en het geluid harder en zachter te kunnen zetten. Dit doe je door te bijten. Dat lees je goed, door te bijten.

Bijten veroorzaakt trillingen in je kaak. Deze trillingen worden opgevangen via het oor en bereiken de earphones. Eén keer bijten en het volgende nummer wordt afgespeeld, twee keer bijten en het volume wordt aangepast. Mocht je nou aan het eten zijn, dan kun je de earphones ‘vastzetten’, waardoor deze niet meer reageren op de trillingen.

Er zitten helaas ook wat nadelen aan dit concept. Zo kunnen er maar 25 nummers op Split geplaatst worden en is de batterij na vier uur muziek afspelen al leeg. Ook zijn de oortjes zo klein, dat je ze gemakkelijk kwijt kunt raken in een tas. Je draden zitten dan wel niet meer in de knoop, maar misschien ben je straks wel je hele Mp3-speler kwijt!

Ook al zijn er nog wat praktische problemen, Split is wel een leuk, innovatief idee. Het is een stap in de goede richting. Mocht je toch geïnteresseerd zijn en dit project willen steunen op Kickstarter, klik dan hier. Voor 155 dollar kun je een setje oortjes in je bezit krijgen.