‘LG lanceert G Watch 2 al tijdens IFA’

LG lanceert tijdens de IFA al een opvolger van hun smartwatch, de G Watch. Dat zou een medewerker van het bedrijf hebben verklapt aan de Korea TImes. Dat zou opvallend snel na de introductie van de eerste versie zijn, amper een maand geleden.

Nog geen maand geleden kwam de LG G Watch beschikbaar in Nederland en andere landen, toch zou het bedrijf volgens een medewerker al werken aan een opvolger. De nieuwe smartwatch zou wederom op Google’s Android Wear gaan draaien.

Volgens de bron van de Korea Times zou de aanstaande IFA, van 5-10 september in Berlijn, het toneel van een wereldwijde aankondiging zijn.

LG werkt aan een nieuwe smartwatch voor Google’s wearable platform. De IFA is de plaats waar het horloge zijn debuut zal gaan maken.

Het nieuwe horloge zou een aangepast display krijgen en voorzien zijn van een nieuw type batterij, uit de stal van LG Chem. Die tak van het bedrijf experimenteert al enige tijd met nieuwe toepassingen en zou zelfs een volledig buigbare batterij klaar hebben voor de smartwatch.

De Korean Times stelt dat de G Watch 2 wordt uitgerust met een Qualcomm processor, zonder uit te wijden welk model exact. Wel zou het horloge qua specs de boventoon moeten gaan voeren, om zo de concurrentie aan te gaan met Apple’s geruchtmakende iWatch.

De IFA vindt vanaf 5-10 september plaats in Berlijn, uiteraard zijn we er bij om je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen!