LG onthult eerste 8K OLED-televisie van 88 inch

LG-8K-OLED-televisie

Televisies worden steeds groter en de resolutie wordt steeds beter. Dat er een OLED-televisie met 8K-resolutie bij is gekomen, is dus eigenlijk niet echt een verrassing meer. LG heeft de televisie, met een schermgrootte van 88 inch, tijdens IFA 2018 gepresenteerd.

8K komt neer op een resolutie van 7680 bij 4320. Met andere woorden: ultrascherp. In dit geval beschikt het apparaat over ruim 33 miljoen pixels, waardoor de contrasten extra scherp zijn en het zwart echt zwart is.

De televisie heeft bovendien een OLED-scherm, wat nog met wat extra voordelen komt. Er is bijvoorbeeld geen achtergrondverlichting nodig en ze zorgen voor hun eigen licht. De beeldkwaliteit wordt daardoor alleen maar beter.

Logische stap

LG zelf stelt dat 8K OLED-televisies de logische volgende stap was voor de technologie. “4K OLED-schermen speelden reeds een belangrijke rol in de televisiewereld en LG is ervan overtuigd dat 8K OLED-schermen hetzelfde zullen doen”, aldus Jeroen Peeters, Manager Engineering bij LG Electronics Benelux.

Naar verwachting gaat de televisie dan ook goed verkopen. LG verwacht namelijk dat de ultra-premium-markt met 8K OLED-televisies gaat groeien tot meer dan 5 miljoen exemplaren in 2022. Dit is dan ook slechts het eerste model.

Helaas is nog niet bekend wanneer de televisie op de markt verschijnt en wat deze gaat kopen. Vooralsnog kun je hem alleen op IFA 2018 bewonderen.