Robotgrasmaaier van LG werkt met GPS en ondersteunt Google Assistant

We kenden al de robotstofzuiger van LG, maar het bedrijf werkt ook aan een grasmaaiervariant. Het Zuid-Koreaanse bedrijf presenteerde de grasmaaier eerder al op de CES, maar toont het apparaat dit jaar op de IFA voor het eerst in Europa. Daar maakte het bedrijf ook meer details over de robot bekend, schrijft CNET.

Net als veel andere producten van LG kan de grasmaaier bediend worden met je stem. Zowel de spraakassistent Amazon Alexa als Google Assistant zijn in het apparaat terug te vinden.

Om zijn weg op jouw gazon te vinden, maakt de grasmaaier gebruik van sensoren om obstakels, zoals bomen en hagen, te herkennen. Maar het apparaat heeft ook ingebouwde GPS om die taak beter uit te voeren. Bovendien is het ook een anti-diefstalfunctie: je kunt je grasmaaier eenvoudig terugvinden als iemand besluit ‘m mee te nemen.

Toch is de robot niet slim genoeg om, aan de hand van GPS en de sensoren, te bepalen waar hij precies moet maaien. Je moet zelf instellen welk gebied gemaaid moet worden. Zo voorkom je bovendien dat het apparaat per ongeluk jouw rozentuintje overhoop gaat halen.

Tot slot heeft LG aan CNET ook details bekend gemaakt over de snelheid. Het apparaat doet er ongeveer 2,5 uur over om een gazon van 500 vierkante meter bij te snijden. Het opladen gaat wel relatief snel: volgens de fabrikant is de accu van de grasmaaier binnen 30 minuten helemaal vol.

IFA 2017

Naast de robotstofzuiger staat LG ook met zijn vliegveldrobots en de Hub Robot op de IFA. Verder maakte het bedrijf bekend dat al zijn apparaten vanaf nu gebruik kunnen maken van Google Assistent, nadat Google eerder dit jaar ontwikkelaars toegang tot de spraakassistent gaf.