LG SmartThinq Hub is een basisstation voor alle slimme apparatuur in huis

SmartThinQ Hub

Gadgetbeurs CES is nog niet begonnen, maar fabrikant LG heeft wel alvast de SmartThinQ Hub onthuld. Dit cilindervormige apparaat moet als basis voor alle slimme sensoren en apparatuur in huis functioneren. De Hub lijkt hierdoor een beetje op de Amazon Echo, maar het LG-alternatief onderscheidt zich op een interessante manier: bovenop zit een klein scherm van 3,5-inch.

Huisapparatuur en je smartphone kunnen notificaties naar het scherm bovenop de Hub sturen. Zo krijg je een bericht als je thermostaat een temperatuursverandering waarneemt of als er een herinnering in je telefoonagenda staat. Deze gekoppelde apparaten kun je vervolgens weer vanaf de Hub bedienen.

Dat maakt het apparaat een plek waarop al je apparatuur in huis samenkomt. Handig, maar eigenlijk is je smartphone dat nu al een beetje. Vermoedelijk richt LG zich hiermee juist op huishoudens met meer mensen, waar het handig kan zijn om één centrale informatieplek te hebben.

De grote cilinder van de SmartThinQ Hub bevat ook een luidspreker waarmee je naar muziek kunt luisteren. Je streamt muziek via Bluetooth vanaf een smartphone of tablet, of kunt een online radiostation aanzetten met iHeartRadio.

Een prijs en verkoopdatum voor de Hub zijn nog niet bekendgemaakt, maar het zal niet lang duren totdat we meer te weten komen. Het apparaat wordt van 6 tot en met 9 januari op CES in Las Vegas gedemonstreerd.