LifeFuels: slimme drinkbeker voegt vitamines en andere voedingssuplementen toe aan je water

Al vaker hebben we geschreven over slimme waterflessen, zoals bijvoorbeeld de Vessyl, een slimme beker die precies bijhoudt hoeveel je op een dag drinkt. LifeFuels komt nu met een slimme fles die een stapje verder gaat.

De fles lijkt op een gewone drinkfles zoals je die vaker tegenkomt in de sportschool. De LifeFuels Smart Nutrition Bottle maakt echter het verschil door zijn slimme technologie. De LifeFuels werkt als het ware hetzelfde als een printer waarin je verschillende kleuren inktcartridges plaatst. In plaats van de verschillende kleuren inkt plaats je in de fles tot vijf verschillende cartridges met bijvoorbeeld vitaminen, supplementen of een bepaalde smaak die je aan het water toe wilt voegen.

Nadat je de fles hebt gevuld met water, bepaal je door het scherm op de fles met daar onder twee knoppen welke vitaminen, supplementen of smaak je aan het water toe wilt voegen. Vervolgens worden de ingrediënten van je keuze aan het water toegevoegd.

De fles komt standaard met tien cartridges, zogenoemde FuelPods, die in totaal gelijk staan aan ongeveer 130 porties. Hiermee kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een bepaalde vitamine aan je water toevoegt of proteïnes voor na je workout.

Verwacht wordt dat in later dit jaar ook een app gelanceerd wordt voor iOS en Anrdroid waarmee je ook kunt bepalen welke FuelPod je aan het water toe wilt voegen. Daarnaast houdt de app bij hoeveel water je drinkt, leert hij van je gewoontes en geeft je daarna aanbevelingen om de juiste FuelPods aan je water toe te voegen op het juiste moment. Hij synchroniseert daarbij ook draadloos met je fitnesstracker.