LEGO leert kinderen techniek en wetenschap met WeDo 2.0

LEGO WeDo 2.0

Dankzij de programmeerbare LEGO Mindstorms was het al mogelijk om robots te bouwen van LEGO. Het bedrijf heeft nu een speciale set ontwikkeld, die zich richt op het onderwijs; basisscholen om precies te zijn. De set heet WeDo 2.0 en is onthuld aan de vooravond van de CES in Las Vegas.

Het systeem bestaat uit een Smarthub die een motor en een aantal sensoren aanstuurt. Via een tablet- of laptop-app, die verbinding maakt met de Smarthub via Bluetooth, kunnen kinderen via een simpele grafisch interface programma’s schrijven voor de Smarthub. Met behulp van LEGO-blokjes kun je op die manier robots met allerlei vormen en functies bouwen.

Het pakket wordt geleverd met allerlei opdrachten die kinderen kunnen uitvoeren en waarom ze zien niet alleen leren programmeren, maar ook allerlei natuurkundige principes leren. Zo moeten ze onder meer Marsrover bouwen.

In totaal zijn de standaardopdrachten goed voor meer dan 40 uur leerzaam speelplezier. Maar het is LEGO, dus de mogelijkheden zijn uiteindelijk eindeloos.