LikeAGlove: slimme legging meet je maten op voordat je online gaat shoppen

LikeAGlove

Het lastige aan het kopen aan kleren op internet is dat je ze niet kunt passen voor je ze koopt. LikeAGlove wil daar een oplossing voor bieden met een slimme legging die je maten opneemt en doorgeeft aan een app waarin je vervolgens broeken kunt kopen in jouw maat.

De legging bevat sensoren en geleidende stoffen die de diverse maten van je heupen en opmeten met één druk op de knop. Letterlijk, want op de voorkant zit een grote oranje knop waar je op moet drukken om de meting uit te voeren.

Een groot nadeel van de dienst die LikeAGlove biedt, is dat je wel eerst zo’n slimme legging moet aanschaffen voor 100 dollar voor je gaat shoppen. Tijdelijk heeft hij een introductieprijs van 40 dollar, maar het is niet verstandig om hem in Nederland te kopen, omdat hij voorlopig waarschijnlijk enkel samenwerkt met Amerikaanse webwinkels.

Het bedrijf wil later ook andere slimme kledingstukken aanbieden die maten opmeten, zodat je uiteindelijk alle soorten kleding op deze manier kunt aanschaffen. Om te zien hoe de kleding die je koopt, je staat, zul je desondanks nog steeds moeten passen…