LinkedIn en Evernote maken het uitwisselen van digitale visitekaartjes gemakkelijk


Waar LinkedIn inmiddels is uitgegroeid tot het meest populaire professionele netwerkplatform, is het systeem verre van handig tijdens de momenten waarop je ‘live’ aan het netwerken bent: ooit wel eens iemand jou persoonlijke LinkedIn URL aangeboden? Nee, we zweren toch nog gewoon bij onze vertrouwde visitekaartjes.

Toch is dit in deze moderne digitale tijd een beetje achterhaald; netwerken moet sneller en directer kunnen. Veel mensen zijn na een netwerkevent alweer snel vergeten wie ze allemaal hebben gesproken of welke gezicht ook al weer bij welk visitekaartje hoort, en dat is zonde.

Een nieuw samenwerkingsverband tussen de notitie-app Evernote en LinkedIn moet hier verandering in gaan brengen. Zij sluiten de handen ineen met als doel het uitwisselen van digitale visitekaartjes gemakkelijker te maken.

f246dab1-f31f-4abf-9b93-5d8de3cb28b7-625x418

In 2011 kocht LinkedIn CardMunch, een app die mensen in staat stelde om visitekaartjes met hun smartphone te scannen en te bewaren. Dit was echter geen groot succes, daarom schakelt de netwerksite nu de hulp in van Evernote; de populaire webdienst voor het bijhouden en bewaren van notities.

Geen gekke zet van LinkedIn: Evernote heeft namelijk een grote gebruikerscommunity en heeft het scannen van visitekaartjes sinds vorig jaar ook ingezet. LinkedIn krijgt hierdoor een nieuwe, goedwerkende functie terwijl Evernote toegang krijgt tot de ruim 300 miljoen leden van LinkedIn.

LinkedIn gebruikers kunnen hun account direct koppelen aan Evernote. Wanneer een visitekaartje met de applicatie wordt gescand wordt de persoon direct toegevoegd op LinkedIn. Dit zorgt direct voor veel meer context informatie over de betreffende persoon vergeleken een simpel visitekaartje. Bovendien biedt het direct de mogelijkheid om gemakkelijk informatie met elkaar te delen.

Daarnaast kunnen gebruikers na het scannen door middel van een geotag aangeven op welke locatie of event ze het betreffende visitekaartje hebben ontvangen. Ook kunnen er andere notities worden toegevoegd zodat de gebruiker niet snel zal vergeten waar en hoe hij zijn nieuwe netwerkcontact heeft ontmoet. Klinkt best handig!