LiveMap demonstreert eerste versie ‘slimme motorhelm’ tijdens CES


In een lange rij van slimme producten op de CES  mag de populaire motorhelm van LiveMap niet ontbreken. De ‘Google Glass’ voor gemotoriseerde tweewielers demonstreerde vandaag op het podium in Las Vegas hun eerste versie van een helm met ingebouwd navigatiesysteem.

Twee handen aan het stuur en je blik op de weg, belangrijke factoren om je veilig te verplaatsen door het verkeer met je motor. Dan is het bedienen of kijken op een navigatiesysteem niet het meest handige. Daar wil het Russische LiveMap dus verandering in brengen.

Hun ‘slimme motorhelm’ maakt van je vizier een HUD door de route te projecteren op het plastic. Hierdoor komt de informatie, als bij Google Glass, op een niet (of minder) storende manier in je zicht.

That means it doesn’t contain a display that could hurt the user’s eye or make obstacles for his view. The image is beamed on the clear visor, is not visible from outside, is transparent, [and] all elements of the beaming system are hidden inside the helmet in a safe way.

Wie zich al helemaal over de snelweg ziet gaan met de LiveMap Motohelmet zal wel diep in de buidel moeten tasten. De helm komt op liefst $2000 en is daarmee wel een heel stuk duurder dan zijn iets minder slimme soortgenoten.