De iTunes van 3D printing: MakerBot lanceert digitale winkel voor 3D projecten

Tijdens de CES in Las Vegas heeft MakerBot vandaag de ‘iTunes van 3D printing’ aangekondigd: Een digitale winkel waarin diverse 3D modellen en projecten te koop zijn voor mensen die zelf met 3D printen aan de slag willen gaan.

In de winkel vind je een groot aantal professionele modellen, ontworpen door het team van MakerBot. Met 1 druk op de knop kun je zo’n model downloaden en vervolgens zelf uitprinten. De modellen zijn zowel geschikt voor kleine hobbyprojecten bijvoorbeeld met kinderen zoals kleine speelgoedjes, maar ook voor grotere, geavanceerde projecten zoals bouwpakketten voor een vliegtuig of gebouw. De projecten variëren in prijs van $0.99 tot $9.99.

Eerder lanceerde MakerBot ook al een clouddienst, Thingiverse, waarbij gebruikers zelfontworpen 3D modellen met andere gebruikers konden delen of inzien op een andere computer.

Met de 3D store hoopt MakerBot ook inzicht te krijgen in de populariteit van bepaalde projecten: Wat is populair en wat werkt juist niet? Om gebruik te maken van de MakerBot heb je wel een 3D printer van het betreffende merk nodig, zoals de Replicator Mini. De prijzen daarvan startten op dit moment op ca. $1375 dollar. Het is nog niet duidelijk of MakerBot de winkel op termijn ook open gaat stellen voor ontwerpen ontworpen door eindgebruikers.