Livestreamen op YouTube kan voortaan via knop in app

YouTube

YouTube was één van de eerste grote platformen die livestreaming aanbood aan zijn gebruikers, maar wordt op dit moment ingehaald door Facebook. Dat komt onder meer doordat Facebook Live een essentieel onderdeel is geworden van het sociale netwerk. Elke gebruiker heeft in zijn app een knop om een stream te starten. YouTube heeft de mogelijkheid om een stream te starten altijd in een losse app gestopt.

Door Facebook is YouTube echter wakker geschud en op VidCon kondigde de dienst gisteren aan dat livestreamen op YouTube onderdeel wordt van de normale app. Vanaf volgende week gaan de eerste gebruikers de knop zien en daarna wordt hij langzaam verder uitgerold. Het kan dus nog even duren voordat je de update krijgt.

Livestreamen op YouTube

Twitter

YouTube volgt hiermee Twitter, die onder druk van Facebook Live ook al een liveknop in zijn app stopte. Twitter had er in eerste instantie ook voor gekozen om van Periscope een losse app te maken.

Voor zowel YouTube als Twitter is echter de vraag of het genoeg is om de livestreamoorlog te winnen. Facebook investeert namelijk heel veel in de dienst. Zowel door partijen te betalen om de dienst te gebruiken, als door heel snel te blijven doorontwikkelen.