Look Inside: Dit is hoe voorwerpen er van binnenuit uitzien

Cutaways zijn hele toffe afbeeldingen, omdat ze je laten zien wat er binnenin een voorwerp zit. Als je van dit soort plaatjes houdt, dan is Look Inside een boek voor jou. In dit boek zijn precies dat soort beelden verzameld, en dan ook nog eens behoorlijk uiteenlopende objecten.

Het boek kost €39,90, maar is je geld zeker waard. Je ziet namelijk prachtige en interessante beelden van de meest alledaagse objecten. Denk bijvoorbeeld aan een cassette, maar ook aan een volledige doorsnede van de aarde. “Het idee was van begin af aan om niet alleen een collectie te maken van wetenschappelijke infographics, maar om een hele reeks te tonen van hoe verschillende artiesten dit soort illustraties gebruiken”, vertelt Juan Velasco, die het boek samen met zijn broer Samuel maakte, tegenover Wired.

In het boek vindt je dus niet alleen wetenschappelijke en bouwkundige illustraties, maar ook erg creatieve beelden. “Sommige zijn alleen creaties en gebaseerd op fantasie”, vertelt Juan. Daardoor zit er voor iedereen wel iets in Look Inside. Bekijk bijvoorbeeld een paar van de afbeeldingen uit het boek hieronder.

Look Inside
Look Inside
Look Inside