Lupin seizoen 3 komt in oktober naar Netflix

Lupin seizoen 3

Hoera: eindelijk is bekend wanneer het derde deel van Lupin naar Netflix komt! En we weten nu ook waar het derde seizoen over gaat.

We hebben ondertussen al vrij veel gezien van het verhaal van meesteroplichter Assane Diop. In het eerste seizoen van de serie leerden we al meer over zijn tienerjaren. Hij werd toen een wees, nadat zijn vader overleed in de gevangenis. Daar zat de man, omdat Hubert Pellegrini hem schuldig deed lijken van een misdaad, ook al was Assane’s vader onschuldig. En daarmee kwam Assane op een missie terecht: wereldkundig maken wie Hubert écht is.

Aan het einde van het tweede seizoen leek dat eindelijk te zijn gelukt. De misdaden van Hubert werden publiekelijk bekend, waarop de man gearresteerd werd. Maar de vraag is: blijft Hubert in de gevangenis? Of weet hij met behulp van zijn vele, corrupte connecties toch weer vrij te komen?

Derde seizoen Lupin in aantocht

Op het antwoord op die vraag zitten we al eindeloos lang te wachten. Al in 2021 werd aangekondigd dat het derde seizoen zou komen, maar vervolgens kwam er maar niets. Tot nu dus, want Netflix heeft eindelijk aangekondigd dat het derde seizoen op 5 oktober op Netflix verschijnt.

In het nieuwe seizoen is Assane ondergedoken, wat betekent dat hij moet leren leven zonder zijn vrouw en zoon. Dat laat hem realiseren dat zijn gezin nogal wat ellende moest doorstaan door zijn acties. Assane besluit dan ook om terug naar Parijs te gaan, met het voorstel om met het hele gezin Frankrijk te verlaten en ergens anders een nieuw leven te beginnen. Maar natuurlijk zijn de spoken uit het verleden nooit ver weg. Een onverwachte terugkeer zet Assane’s plannen dan ook op zijn kop.

Het derde seizoen krijgt in totaal zeven afleveringen.

Foto: Netflix