Disney+ zet na één seizoen streep door National Treasure-serie

National Treasure: Edge of History

National Treasure is met twee films een echt icoon geworden. Niet vreemd dus, dat Disney nog meer verhalen wilde vertellen, zelfs als filmheld Nicolas Cage niet mee deed. Dat werd de serie National Treasure: Edge of History. Maar die bracht duidelijk minder op dan gehoopt: na slechts één seizoen heeft Disney+ de serie alweer stopgezet, melden onder meer Variety en Deadline.

National Treasure: Edge of History ging over schatzoeker Jess Valenzuela. Een vreemde geeft haar een tip over een eeuwenoude schat die mogelijk verband houdt met haar vader. Ze besluit om met haar vrienden op zoek te gaan naar de schat.

Het verhaal lijkt daarmee dus wel wat op dat uit de films. In de films is het namelijk Ben Gates (Nicolas Cage) die op zoek gaat naar een schat, nadat hij hierover hoort van zijn grootvader. Zijn familie is al generaties op zoek naar die schat en worden ondertussen voor gek uitgemaakt. Logischerwijs vindt Ben de schat uiteindelijk, met behulp van zijn partner Riley en Abigail.

Disney+ schrapt serie

Het eerste seizoen van de serie eindigde nog met een grote plottwist. FBI-agent Hendricks, die we ook in de films zagen, blijkt namelijk de Salazar van Cras Est Nostrum te zijn, een titel voor de ’tovenaar achter het gordijn’. Hij blijkt in het geheim bezig te zijn geweest met het saboteren van de Treasure Destroyer-jachten van Billie.

Maar hoe het verhaal verder gaat, zullen we dus nooit weten. Disney+ heeft de serie na het eerste seizoen stopgezet. Een reden daarvoor geeft het bedrijf helaas niet. Ook zijn er geen kijkcijfers bekend, dus we weten niet of het daar aan zou kunnen liggen.

National Treasure: Edge of History is echter niet de enige serie die geschrapt is. Disney+ heeft de laatste tijds meer series stopgezet, zoals Big Shot, The Mysterious Benedict Society, Diary of a Future President, Turner & Hooch en Mighty Ducks: Game Changers.

Beeld: Disney+