Lyft en nuTonomy slaan handen ineen en onderzoeken het comfort in zelfrijdende auto’s

Lyft werkt al samen met General Motors en Google’s Waymo voor zelfrijdende auto’s. Nu is er weer een nieuwe partner aan het lijstje toe te voegen: nuTonomy. De twee bedrijven willen meer te weten komen over het comfort en de veiligheid van passagiers in zelfrijdende auto’s, schrijven de twee bedrijven in een verklaring (pdf).

Lyft en nuTonomy gaan in Boston onderzoek doen. Dit doen ze aan de hand van proeven, waardoor Lyft nu ook de weg op gaat met zelfrijdende auto’s. De auto’s – Renault Zoe’s- zijn het eigendom van nuTonomy, die een samenwerking heeft met Renault. Lyft pas zijn app aan voor het project, zodat klanten een zelfrijdende taxi kunnen krijgen.

Singapore

Tijdens de proef rijdt er een ingenieur van nuTonomy mee, om de prestaties van het systeem te observeren en om eventueel de controle over te nemen als dat nodig is. Het bedrijf heeft al redelijk wat ervaring met dit soort proeven. nuTonomy bracht namelijk als eerste een zelfrijdende taxi op de openbare weg. Dat was vorig jaar in Singapore.

De bedrijven moeten echter wel wachten op goedkeuring van Boston voor de proeven kunnen beginnen. Daardoor kan het nog een aantal maanden duren voor de eerste autonome taxi van de twee op de weg komt.