Maak je oude airconditioning slim met Sensibo

Zou het niet handig zijn als je airconditioning zelf precies weet waneer hij aan moet gaan en ook wanneer hij weer uit kan? Bij de duurdere modellen is een dergelijk feature standaard ingebouwd, maar de goedkopere huis-tuin-en-keuken airco’s die veel Nederlanders in de zomer in huis of op kantoor hebben staan zijn niet uitgerust met een ingebouwde thermostaat. Laat staan dat je ze van afstand kunt bedienen en al aan kunt zetten voor je thuis komt.

Dat kan straks wel met behulp van de Sensibo: Een klein apparaatje dat je simpelweg op je airco zet om er in een handomdraai een ‘smart device’ van te maken. In onderstaande, best komische video, wordt het idee gedemonstreerd:

Tijdens de IFA kregen we zelf de kans om de Sensibo van dichtbij te bewonderen en gebruiken. De app is intuïtief en bijzonder eenvoudig te gebruiken, en de Sensibo zelf is een prettig ontworpen device dat je huidige airconditioning zeker niet lelijker maakt. Toch is het maar de vraag of de Sensibo in ons koude kikkerlandje een groot succes gaat worden, voor een introductie prijs van $199 kun je je afvragen of het misschien toch makkelijk is om je airco handmatig te bedienen.