Machine learning-software TensorFlow van Google nu open source

Tensorflow

Toen we in november 2015 voor het laatst schreven over Googles machine learning-software TensorFlow, stond het bedrijf op het punt om deze voor iedereen beschikbaar te stellen. Een belofte die het zoekbedrijf inmiddels heeft waargemaakt: TensorFlow staat inmiddels op Github, waardoor het nu officieel open source is. Hierdoor kan iedereen ermee aan de slag om te sleutelen aan kunstmatige intelligentie.

TensorFlow is één van de achterliggende systemen van Google Foto’s. Dit programma leert door gigantisch veel afbeeldingen te analyseren om bepaalde objecten te herkennen. Door bijvoorbeeld duizenden kattenfoto’s te bekijken, kan Google Foto’s uiteindelijk foto’s met katten identificeren. Dit systeem wordt nu gebruikt om mensen, dieren en bepaalde objecten in een fotoverzameling automatisch te sorteren.

Een zelflerend computersysteem zoals deze kan echter op veel meer manieren worden gebruikt – en daar krijgen andere ontwikkelaars en fanatieke hobbyisten nu de mogelijkheid voor. Zij kunnen TensorFlow zelf van Github downloaden en ermee aan de slag gaan. Ze hebben hierbij alle vrijheid en mogen zelfs de achterliggende code bestuderen en aanpassen.